Tema Xarxes i comunicacions
Apartat Internet
- Mesura de la velocitat de connexió a Internet a casa vostra: cal penjar al blog captura de pantalla amb el resultat del programa de mesura.
- Adreça IP de l'ordinador amb què treballeu (a classe o a casa): cal penjar al blog captura de pantalla del programa cmd on es vegi l'adreça IP.
- Exercicis de síntesi de l'apartat: cal penjar al drive, i després inserir un enllaç al blog, el document de text tasca_xarxes.odt amb les preguntes que proposa respostes.
- Resum al blog de la teoria dels apartats Què són i per a què serveixen les xarxes d'ordinadors i Característiques de les xarxes.
- Simulació de la configuració d'una xarxa local: cal descarregar el fitxer Construeix_xarxa.swf i executar-lo a l'ordinador seguint les instruccions que s'han donat dues vegades a classe. Després de fer la simulació durant una mitja hora, cal recollir al blog algun detall dels coneixements que us ha permès adquirir (què és un switch, per a què serveix un servidor d'impressió, etc.) tot adjuntant algunes captures de pantalla del programa en funcionament.
- Lectura del document que es va proposar a classe i elaboració d'un póster digital amb informació d'algun dels seus apartats: cal penjar al blog la imatge del póster elaborat amb el GIMP.
- Treball amb el sistema operatiu Linux: després de treballar durant una mitja hora amb un ordinador amb el sistema Linux, cal penjar al blog una breu explicació de l'experiència, un enllaç a un document creat amb el processador de textos que contingui una breu història de Linux i una imatge editada amb el programa GIMP obtinguda mitjançant captura de pantalla del sistema en funcionament. Totes les activitats s'haurien d'haver realitzat amb l'ordinador amb sistema Linux.
- Programació d'aplicacions mòbils: cal penjar al blog com a mínim el resultat d'un dels tutorials bàsics d'App Inventor. Cal penjar l'explicació de com funciona l'aplicació, una captura de pantalla o fotografia de l'aplicació en funcionament i un enllaç al fitxer .aia descarregat des de l'App Inventor i pujat al drive.
Apartat: Vídeo digital
- Plans cinematogràfics i posició de la càmera: cal penjar al blog un resum, amb imatges, dels diferents plans cinematogràfics (pla general, primer pla, pla detall, etc.) i de les diferents posicions de la càmera (picat, contrapicat, zenital, etc.).
- Ús del programa OpenShot: cal penjar al blog l'edició que haureu fet del vídeo de mostra del conill. Per penjar-lo recordeu que heu de pujar el vídeo al drive i penjar-ne l'enllaç al blog.
- Elaboració d'un curtmetratge: després de presentar el guió al 1r trimestre, durant el 2n trimestre heu de gravar les seqüències i editar el curtmetratge.
- Cal compartir amb l'adreça de la matèria (informatica@claret-valls.org) la carpeta del drive on anireu pujant els materials del curtmetratge (fragments de vídeo, músiques, efectes sonors, fotos, etc.).
- Cal penjar al blog el curtmetratge editat. Per fer-ho caldrà procedir igual que amb l'edició del vídeo del conill.
Avís: quan pengeu enllaços de fitxers pujats al drive, recordeu que heu de donar permís de lectura a qui tingui l'enllaç o, com a mínim, a l'usuari informatica@claret-valls.org. En cas contrari, no podré visualitzar el document i la valoració haurà de ser negativa.