dimecres, 31 d’octubre del 2018

Creació audiovisual: fem un curtmetratge

Recordeu que elaborarem primer el guió literari (tots els grups) i el guió tècnic (si voleu arribar a l'excel·lent). Opcionalment, si us agrada dibuixar, podeu fer també l'storyboard. La idea és fer un curt de ficció d'uns 3 minuts.

Treballarem amb grups de 3 persones (més/menys 2). Si el grup és molt gran, procureu fer guió literari i tècnic i arribar fins als 5 minuts de curtmetratge.

Podeu trobar informació sobre què ha de contenir un guió a http://www.xtec.cat/~mplanel4/imatge/guio/guio.htm

divendres, 19 d’octubre del 2018

Audacity: creació d'un document de so amb efectes sonors i/o música

Activitat prèvia (que no caldria posar al blog): has de ser capaç de gravar la teva veu amb un dispositiu (la majoria fareu servir el mòbil, però si teniu algun altre aparell que permet gravar so, endavant), agafar el fitxer de la gravació i portar-lo a l'ordinador i ser capaç d'obrir-lo amb l'Audacity. En aquest sentit, és possible que el format del fitxer que et donarà l'aparell de gravació no sigui ni MP3 ni OGG, de manera que l'Audacity no el sabrà obrir: hauràs de descobrir com transformar-lo al format MP3/OGG per poder-hi treballar.

Descripció de l'activitat: es tracta d'editar un document d'aproximadament 1 minut de durada de forma individual. Aquest document recollirà un poema, un acudit, un anunci o qualsevol altre tipus de contingut, i haurà de barrejar la veu amb música i, si és possible, algun efecte sonor (recordeu el banc de sons que vàrem presentar a classe).

Es valorarà que s'utilitzi el programa Audacity per transformar la vostra veu i fer veure que hi ha més d'una persona parlant.


dimecres, 3 d’octubre del 2018

Treballs amb capes

Per practicar l'ús de les capes i d'algunes de les eines del Gimp, es proposen les 3 següents activitats:

Activitat de traducció Cal agafar una imatge on hi hagi paraules i traduir-les a un altre idioma (mínim 5 paraules). Cal penjar al blog la imatge original (JPG o PNG), la imatge resultat (JPG o PNG) i la imatge resultat en format XCF per tal de poder-hi veure les capes. Per penjar aquesta darrera imatge recordeu que es va comentar a classe que calia fer-ho a través d'un enllaç al document que prèviament haureu penjat al vostre Drive.

Activitat de retalla i enganxa A partir d'una imatge que representi una persona, cal retallar la seva figura i enganxar-la en un fons diferent. Es valorarà la pulcritud de l'ús de l'eina de selecció i retallada. Cal penjar les dues imatges originals i la combinada (JPG o PNG) i la imatge combinada en format XCF on es vegi l'ús que s'ha fet de les capes.

 Activitat de barreja de color i blanc i negre A partir d'una imatge en color, cal convertir-la a blanc i negre tot conservant alguns detalls en color. Aquesta activitat es pot fer sense emprar capes, tot i que amb capes es pot treballar amb més control sobre el resultat final. Igual que abans, cal presentar original i resultat, aquesta última també en format XCF.